William Karlsson

När William Karlsson var 14 år flyttande han med sin familj från Trehörna i Östergötland till Södra Ny. Familjen köpte och bosatte sig på gården Byggningen i Hällbostad. En stor del av sitt yrkesliv tillbringade William inom militären. Han var stationerad på regementet I2 i Karlstad, den sista tiden som vaktchef.

William var gift med Karin från Hulta i Tveta och dom var båda två starkt engagerade inom kyrkan i Södra Ny. William var ordförande i kyrkorådet och ledamot i kyrkofullmäktige. Han var även en aktiv och betydelsefull del av Värmlandsbro Sportklubb under sitt liv. Både som spelare och ledare. William dog 24 mars 1994.

Läs mer
William Karlsson i gruppen Värmland / Säffle / Södra Ny kyrkogård hos Kyrkogårdsvandring (080776-77)
William Karlsson

Mer information

Bo Enar William Karlsson föddes 5 juli 1936. 1950 flyttade han med sina syskon och föräldrarna, Axel och Karin Carlsson, från Trehörna i Östergötland till Södra Ny. Familjen köpte och bosatte sig på gården Byggningen i Hällbostad.

William hade fem syskon. Han gjorde sin militärtjänst vid Livkompaniet på I 2 i Karlstad, där han fortsatte som stamanställd. Han gifte sig med Karin från Hulta i Tveta och de bosatte sig i Karlstad. När han avslutade sin tid vid regementet som vaktchef, hade familjen redan flyttat hem till Södra Ny. I samband med flytten tillbaka 1971 började William med grisuppfödning.

Han var verksam inom kyrkan och idrotten. Han var kyrkvärd tillsammans med hustrun Karin, han var ordförande i kyrkorådet och medlem i kyrkofullmäktige. Han var även ansvarig för den stora reparationen i Södra Ny kyrka 1991–1992, då det byggdes kapprum, toalett och brudkammare längst ner i kyrkan. Hela kyrkgolvet byttes också ut.

William hade ett stort engagemang i Värmlandsbro Sportklubb, både som fotbollsspelare och ledare.  Han var bland annat en av förgrundsfigurerna i planeringen an Majorskullen i Värmlandsbro. Under många år var William kassör i Södra Ny Bygdegårdsförening och han var även politiskt aktiv bland annat i fritidsnämnden i Säffle. William dog 24 mars 1994.

Antal: 

Bo Enar William Karlsson

Födelsedatum: 1936-07-05
Dödsdatum: 1994-03-24
Födelseort: Ej angivet
Yrke: Förtroendevald , Soldat

Närliggande gravar

Malkolm Julius Lilliehöök
Gravnummer: 08 01 176
Sven Lagerberg
Gravnummer: 08 01 189
Ester Linnea Olsson
Gravnummer: 08 01 45-47
Gerhard Carlsson
Gravnummer: 08 01 46-47