En vandring bakåt i tiden

Våra kyrkogårdar är platser för avsked och minnen. Samtidigt är de fyllda av så mycket mer än sorg och saknad. Gravplatserna har namn och årtal som spänner över flera sekel. Bakom namnen och datumen finns levnadsöden av alla de slag.


Livsberättelser fyllda av tragiska dödsfall, fattigdom, drömmar om Amerika och kampen om överlevnad i en tid då tillvaron för de allra flesta var helt annorlunda än idag. Det finns också mängder med ljusa och fantastiska berättelser att fängslas och inspireras av. Storslagna äventyr, mod, kärlek och insatser som gett avtryck för eftervärlden. 


Kyrkogårdsvandring.se är en plats där människor som sedan länge har lämnat oss får nytt liv. Hoppas ni vill hänga med på ”vandringen” på våra olika kyrkogårdar och göra en tidsresa till svunna tider.

För närvarande är Säffle, Arvika och Hammarö en del av Kyrkogårdsvandring.se.

Värmländska Askås - Teknikleverantör sedan 1997

Askås har sedan 1997 utvecklat det som i dag är en av marknadens absolut mest väl ansedda plattformar för e-handel. Genom att kombinera strategi, kunskap och design med ett system i världsklass erbjuder vi en helt responsiv totallösning med utmärkta förutsättningar till konvertering för e-handlare.

Väljer du att bli en del av Kyrkogårdsvandring.se får du tillgång till vårt kraftfulla system i en anpassad version. Funktioner och inställningar som rör e-handel specifikt har skalats bort så att gränssnittet ska bli enkelt och smidigt för dig att använda.

Läs mer om Askås

Jobba med QR-koder

Att knyta ihop de fysiska kyrkogårdarna med Kyrkogårdsvandring.se ger ytterligare en dimension till helhetsupplevelsen. I Säffle finns redan gjutna, vackra skyltar med QR-koder. Besökare på kyrkogårdarna kan scanna koderna direkt i mobilen och få upp berättelserna om människorna som vilar i den aktuella graven.

Askås kan bistå med att ta fram tryckfiler till QR-skyltarna. Vi har även ett samarbete med Gjuteriet Rosengren & Nilsson som tillverkat skyltarna till kyrkogårdarna i Säffle Pastorat.

Ta gärna direkt kontakt med dem om du vill ha mer information. Klicka här

Frågor & Svar

Jag är intresserad av Kyrkogårdsvandring.se


Är du intresserad att bli en del av Kyrkogårdsvandring.se, hör av dig till vår projektledare eller använd kontaktformuläret nedan.

patrik.otter@askas.se tel: 0533 - 69 16 00