Anna-Greta Meyer von Bremen i gruppen Värmland / Säffle / Kila kyrkogård hos Kyrkogårdsvandring (100143)

Anna-Greta Meyer von Bremen

Anna-Greta Meyer von Bremen var en kvinna med stark personlighet och starka åsikter. Hon föddes i Göteborg 1929 och när hon var tolv år flyttade familjen till Norra Höke. Där fanns släktgården efter morföräldrarna Emilia och Karl Granqvist – en gård som Anna-Greta så småningom kom att ta över.

Sitt efternamn fick hon ifrån kompositören och konsertpianisten Alexander Meyer von Bremen, som hon senare skilde sig från. Anna-Greta var en positiv kraft på många sätt i bygden. Hon var aktiv inom kyrkan, Hem och Skola och Röda korset. I sitt ideella arbeta för Kila Byalag var hon bland med och startade Byalagets tidning. Anna-Greta Meyer von Bremen dog 7 oktober 2014.

Läs mer
Anna-Greta Meyer von Bremen
Anna-Greta Meyer von Bremen
Anna-Greta Meyer von Bremen

Mer information

Anna-Greta Meyer von Bremen föddes 10 oktober 1929 i Göteborg och hon bodde där tills hon var tolv år, då familjen flyttade till Norra Höke. Där tog hon senare över släktgården efter morföräldrarna Emilia och Karl Granqvist. Anna-Greta var en färgstark person både till det yttre och inre. Med färgrik klädsel och iögonfallande make-up väckte hon uppmärksamhet i en omgivning, där det mer diskreta var normen.

Hon var även en kvinna med starka åsikter och en vilja få mycket uträttat, även om omgivningen ibland tyckte att hon gick väl snabbt fram. Hon var en föreningsmänniska under hela sitt liv och var bland annat en drivande kraft inom kyrkan, där hon var kyrkvärd en längre tid. Hon var även engagerad inom Hem och Skola, Röda Korset och Kila Byalag, där hon startade Byalagets tidning och hantverksbod. Det adliga namnet fick hon i sitt äktenskap med kompositören och konsertpianisten Alexander Meyer von Bremen, som hon senare skilde sig från. Anna-Greta var en kvinna som i kraft av sin personlighet väckte känslor bland människor hon mötte.

 Anna-Greta Meyer von Bremen dog 7 oktober 2014.

 

Anna-Greta Meyer von Bremen

Födelsedatum: 1929-10-10
Dödsdatum: 2014-10-07
Födelseort: Göteborg
Yrke: Kyrkvärd

Närliggande gravar

Elof Seidelius
Gravnummer: 10 01 01
Pehr Lignell
Gravnummer: 10 01 02
Olof Nordgren
Gravnummer: 10 01 03
Jonas Ifvarsson
Gravnummer: 10 01 04
Frans Andersson
Gravnummer: 10 01 08